I
 
  nn 2019
  nn 2018
  nn 2017
  nn 2016
  nn 2015
  nn 2014
  nn 2013
  nn 2012
  nn 2011
  nn 2010
  nn 2009
  nn 2008

Performance urheilujuomat
 
Menneet tapahtuma 2014

 -
Tapaninpäivän pitkisseurue. Mukana myös muutamia FMR:n ulkopuolisia.
Kuva: Jari Tomppo

Tapaninpäivän pitkis 26.12.2014
Perinne sai alkunsa jo noin vuonna 2007 Juoksufoorumin puolelta, ehkä virallisemmin 2009, sillä pari ensimmäistä kertaa juostiin vielä ympäri Turkua ja Ruissalossa. Vuodesta 2009 lähtien reittinä on ollut tutumpi Hirvensalo - Kakskerta, missä lähtöpisteenä toimii Hirvensalon hiihtokeskus ja kääntöpisteenä Kakskerran kirkko. Muistiin on jäänyt parit extremekelit kun vuonna 2011 osui kuuluisa Tapaninpäivän myrsky samalle päivälle ja taisi olla sitä seurava vuosi kun yöllä satoi 15 senttiä puuterilunta, jossa sitten hiiviskeltiin eteenpäin. Alkuun juoksijoita oli reilu kourallinen, mutta viime vuosina sana on levinnyt jo laajalle ja tänä vuonna mukana oli peräti 32 juoksijaa! Sää oli kertakaikkisen loistava, pikkupakkanen ja aurinko pilkisteli sopivasti. Eikä tuulikaan juuri häirinnyt. Juoksubuumi on voimissaan!


24 hores d'atletisme, Barcelona 2014, 20-21.12.2014
FMR:stä paikalla oli tuttu kaksikko, Heli Lehtinen 24:lla ja Jyrki Kukko 12h:lla. Heli lähti 24:lla matkaan reipasta, mutta realistista vauhtia. Vajaat 3 kk aiemmin läpäisty Spartathlon varmasti vielä vaikutti vireeseen ja tuloksena oli harmittava keskeytys n. 15 tunnin kohdalla. Jyrkillä oli pidempi tauko ultrista ja mies pääsi terävänä liikkeelle. Jyrki tekikin tasaisen tappavaa ja varmaa työtä ja nakutteli uuden M50-sarjan SE:n tuloksella 141,158 km, onnittelut!


IAU 100 km World Championships Doha Qatar 21.11.2014
FMR:stä matkaan lähti 3 uskaliasta. Kovimmat odotukset ladattiin kovaan kuntoon äityneelle Henri Ansiolle joka kävi viimeistelemässä kuntoaan kympillä viikko ennen Dohaa. 32,5 min kymppi kertoi että mies on kunnossa. Kunnossa olivat varmasti myös Tomi Halme ja FMR:n superpappa Pertti Kalliola, vaikka Tomilla olikin ollut jo pidempään takareisiongelmia. Henri aloitti kisan ripeällä, mutta realistisella vauhdilla. Puoliväli taittui ajassa 3:32. Tomi seuraili meininkiä tässä vaiheessa noin vartin taempana ja Pertti oli omassa sarjassaan (M65) erittäin hyvässä vauhdissa väliajalla 4:41:25. Muutamaa kierrosta myöhemmin Henrin vauhti alkoi hiipumaan merkittävästi mm. vatsaongelmien vuoksi. Tominkin vauhti oli hieman hiipumaan päin, mutta näissä kisoissa pärjäävät yleensä parhaiten ne, jotka onnistuvat parhaiten säilyttämään vauhtinsa loppuun asti. 4 kierrosta ennen maalia Tomi saavuttikin Henrin. Lopulta eroa maalissa oli lähes 20 minuuttia, mutta Henrin loppu olikin lähinnä hölkkäilyä ja maaliinpääsystä taistelua. Ei varmasti Tomikaan ollut ihan tyytyväinen 7:50:20 loppuaikaan, vaikka 8 tunnin alituksia voikin pitää aina ihan kohtuullisina suorituksina. Maaliinpääsykin on aina sekin jo suoritus sinänsä. MM-kisoissa kohtuullinen tulos ei kuitenkaan riitä vaan olisi nannaa kun sattuisi oikeaan kohtaan se pöljä päivä. No, molemmilla on vielä aikaa kehittyä ja onnistumisiakin on jo tullut ja tulee varmasti vielä lisää. Pertti Kalliola jatkoi tasaista taivallustaan ja saapui maaliin lähes omassa ennätysajassaan 9:37:30. Sillä irtosi myös M65-sarjan maailmanmestaruus! Onnittelut Pertille!

- - -

Suomen joukkue avajaisissa
 

Suomen juoksijat, Henri, Asmo, Pertti, Tomi ja Antero

Suomen joukkue huoltajineen
 

- - -
Suomen joukkue huoltajineen. Takarivissä Arto, Tomi, Henri, Pertti, Asmo ja Antero. Edessä Jenni, Sari ja Pertin vaimo
Tarjoilut viimeisen päälle
 
 
 

Huoltajia patsastelemassa
 
 
 

- - -

Tomi, Sari ja joku pieni pytinki 

Hotellihuoneesta näkymä kylälle

Paikallinen katsoja

- - -
Suomen huoltopöydän antimia

Pertin ansaittu tuuletus

Pertti saa kultamitalin kaulaansa 
-   Kuvat (c): Suomen joukkueen jäsenet

Onkohan tämä kuvattu otettu ennen vai jälkeen kisan?

   FMR:n syysleiri 31.10.2014 - 2.11.2014
Edellisen vuoden tapaan leiriä vietettiin tälläkin kertaa hyväksi koetussa Pajulahdessa, Nastolassa. Tällä kertaa paikan päälle ilmaantui 16 leiriläistä. Perjantaipäivän erikoisuuksiin kuului 1,5 tunnin mittainen juoksijan liikkuvuus ja kuntopiiri. Liikkuvuus todettiin muutamien osalta aika kankean puoleiseksi, mutta harjoituksesta selvittiin ilman suurempia takaiskuja. Perjantai-illan päätteeksi käytiin myös saunomassa rantasaunalla. Lauantaipäivä oli tuttuun tapaan täynnä ohjelmaa ja itse kukin täytteli omat vapaat kohtansa vieläpä ohjelman ylimääräisillä aktiviteeteilla, osa kävi salilla, osa lenkillä ja osa sulkapalloili. Aamu alkoi tietysti aamulenkillä. Päivällä käytiin koko porukalla yhteispolkulenkillä ja siinä lomassa oli aikaa istahtaa hetkeksi myös laavulle. Ilta meni ensin saunoessa, sen jälkeen kokoustellessa ja loppuilta viihteen parissa. Sunnuntaina sää oli suorastaan myrskyinen, joten monelta jäi lenkki suureksi harmiksi tekemättä. Tyttöporukalle pitää nostaa hattua kun ehtivät vielä sunnuntainakin uimaan, salille ja kuka tietää lenkillekin. Hauska leiri taas!

-  - -
Syyskokoustelua

Laavulla koko naiskatras

Kuin edellinen, mutta Söötillä terästettynä
 

-  - -
Sininen letka laavun laiturilla

Jyrki ja Heli

Heli osoittaa luontoon
 

-  - -
Laavulta näkymä järvelle

Nuotion kohotusta

Yhteiskuva Pajulahden pihalla*
 

*Yhteiskuvassa: Tuomas Mylly (kyyryssä), Jyrki Kukko, Hanna Oivanen, Kaisa Unkila, Hannele Kojo, Jussi Sjöberg, Janne Klasila (alhaalla), Tomi Halme, Henri Ansio, Jaakko Uotila, Sari Känkänen, Kimmo Heikkinen, Satu Rönnberg, Kari Kajanoja ja Mikko Heiniö.
-  - -
Jutustelua

Hannele ja Tomi

Jyrki, Kari, Kimmo, Satu ja Mikko
 

-  -
Näkymä majapaikasta

Näkymä majapaikasta


 

-
 
-
 
-
     
Kaarinan Syysmaraton, 25.10.2014
Tuulisesta säästä huolimatta osallujia oli lähes ennätysmäärä, 620. Vaikka osallistujamäärässä jäätiinkin niukasti ennätyksestä niin ennätys saavutettiin kuitenkin maaliin juosseiden määrässä, joka oli tällä kertaa 552.
Tarkempaa tietoa ja tulokset tapahtuman omilla sivuilla www.kaarinansyysmaraton.fi


Kankaanpään maraton, Aikuisurheilijoiden SM-maraton, 18.10.2014
FMR:stä lähti matkaan kymmenkunta juoksijaa ja totuttuun tapaan pientä mitalisadetta oli odotettavissa. Kovista odotuksista huolimatta joukkue ylitti odotukset varsin mukavasti, saaliina 4 sarjavoittoa, yksi hopea ja yksi pronssi. Joukkuekilpailuista tuli lisäksi 2 mestaruutta ja 1 pronssi, joten ei olisi paljon enempää voinut enää toivoa! Henri Ansio oli terävimpänä kärkenä maratonin kokonaiskilpailun 2. uudella ennätyksellään 2:38:30. Ei ihan seuraennätystä vielä, mutta ehkä sekin tullaan vielä näkemään vuoden parin sisällä. Ellei sitten kokeneempi kaarti ehdi parantelemaan ennätystä ennen sitä! Jyrki Kukko vei Henrin vanavedessä M50-sarjan SM-tittelin hyvällä ajalla 2:43:09. Eroa sarjakakkoseenkin oli reilusti, nelisen minuuttia. Eikä tarvitse mennä tulosliuskaa kuin TOP6:een niin löytyy jo seuraava maratonkone. Muutaman viikon takaisesta Berliinin maratonista takuulla palautumaton Valtteri Arstila kävi hakemassa omansa pois M40-sarjan voitolla. Eroa kakkoseen oli minuutin verran eli helpolla ei silti päässyt. Valtterin aika 2:46:14. Kokonaiskilpailun TOP15:sta löytyy myös Jussi Ristimäki, joka pokkasi samalla M35-sarjansa hopeaa. Naisten ainoa osallistujamme Tuula Sivander-Heinonen hoiti oman N50-sarjansa näytöstyyliin kovalla ajalla 3:20:26. Mitalin kävi saalistamassa myös M65-sarjassa Mikko Heiniö ajalla 3:28:42.
Henri Ansio, MYL 1. (KOK 2.), 2:38:30
Jyrki Kukko, M50 1., 2:43:09
Valtteri Arstila, M40 1., 2:46:14
Jussi Ristimäki, M35 2., 2:50:53
Mikko Laukkanen, M40 5., 3:08:08
Tuula Sivander-Heinonen, N50 1., 3:20:26
Mikko Heiniö, M65 2., 3:28:42
Jari Laaksonen, M50 20., 3:29:28
Kari Kajanoja, M45 23., 3:32:09
Ilpo Ikonen, M65 6., 3:40:04
Pertti Kalliola, M65 7., 3:41:59Vaarojen maraton, Koli, 4.10.2014
Henri Ansio lähti Kolille metsästämään Trail Cupin kokonaiskilpailun voittoa. Mahdollisuudet olivat olemassa, mutta se edellytti voittoa ja Janne Hietalan jäämistä palkintopallisijojen ulkopuolelle. Edessä oli myös Jussi Nokelainen, mutta Jussi starttasi pidemmälle matkalle ja antoi näin tasoitusta saamalla ajan vain puolesta välistä. 43 km juoksu sujuikin Henrin vahvassa komennossa. Lopulta eroa kertyi maalissa noin kymmenen minuuttia kakkoseen. Henrin harmiksi kakkosena maaliin lasketteli kuitenkin Janne Hietala, joka näin ollen vei Cupin kokonaiskilpailun voiton pistein 208. Henri oli erittäin hyvä kakkonen pistein 190. Jussi Nokelainen otti pronssia pistein 158. Muistutettakoon että Cupin pisteisiin laskettiin mukaan neljän parhaan osakilpailun pisteet ja Henri oli mukana vain kolmessa. Suoritusta voidaan siis pitää äärimmäisen kovana! Kansainväliset kilpailut toimivat seuraavana luonnollisena mittarina ja näiden perusteella on lupa odottaa mitä vain.Spartathlon, Kreikka, 26.9.2014
FMR:stä matkaan lähti kaksi juoksijaa, Janne Klasila ja Heli Lehtinen. Jannen lähtökohdat olivat huonot jo ennakkoon, sillä viikon flunssa oli vielä startissa päällä. Tuloksena olikin lähes väistämätön lopputulos eli keskeytys, 151 km kohdalla. Heli sen sijaan edusti seuraa erittäin mallikkaasti juoksemalla Ateenasta Spartaan 246 km lähes kaikkien aikojen kovinta suomalaisnaisen vauhtia. Heli jäi tuosta ennätyksestä vain noin 10 minuuttia. Helistä tuli myös ensimmäinen FMR-läinen, joka on juossut Spartathlonin maaliin. Heli Lehtisen raportti OnTrail:ssa.

-  - -
Heli matkalla Ateenasta Spartaan

Loppusuora Spartan keskustassa häämöttää

Kruunu päähän
 


 

Ruissalojuoksut, Turku, 20.9.2014

 -
Puolimaratonin kärkikolmikko
Kukko, Ansio ja Mylly

Melkoista tykitystä Ruisrääkillä ja Riikillä! Henri Ansio voitti koko hoidon, Jyrki Kukko säesti loistavasti kokonaiskisan 2. sijalla ja M50-sarjan voitolla. Tuomas Mylly täydensi kärjen painelemalla loistavasti kokonaiskilpailun 3. sijalle ja M40-sarjan voittoon kovalla ajalla. Tuula Sivander-Heinonen puolestaan pokkasi voiton N50-sarjasta. Hopeisen mitalin makuun pääsi Valtteri Arstila kympillä M40-sarjassa. Jaakko Uotila kävi poimimassa pronssia puolikkaalta M50-sarjasta ja Satu Pippola pronssia N45-sarjasta. Nykyään tulee pitkä raportti jo pelkästään siitä että luettelee palkintopallille pääsijät!
10 km:
Valtteri Arstila, M40 2., 35:59
Janne Saarnilehto, M40 5., 38:11
21,1 km:
Henri Ansio, MYL 1., 1:18:48
Jyrki Kukko, M50 1., 1:19:40
Tuomas Mylly, M40 1., 1:22:26
Jaakko Uotila, M50 3., 1:27:42
Janne Raikko, MYL 16., 1:31:37
Tomi Puranen, M50 6., 1:34:14
Jussi Merensalmi, M45 10., 1:35:57
Kari Kajanoja, M45 11., 1:36:04
Tuula Sivander-Heinonen, N50 1., 1:38:27
Satu Pippola, N45 3., 1:48:38
Pertti Kalliola, M65 7., 1:50:16SAUL SM-maantiejuoksut, Tampere, 14.9.2014
FMR:stä matkaan lähti kaikkiaan 6 juoksijaa. 2 kympille ja 4 puolimaratonille. Puolimaratoonareista saatiin muodostettua lisäksi joukkue M35-sarjaan. Päivä sujui ihan mukavasti vaikka pieniä pettymyksiäkin mahtui mukaan. Puolimaratonin kärjestä FMR:n juoksijoita oli TOP10:ssä kaikkiaan kolme.
10 km:
Tuomas Mylly, M40 6., 38:04
Ari Lindgren, M50 22., 40:23
21,1 km:
Janne Klasila, M35 1., 1:17:31
Valtteri Arstila, M40 2., 1:18:43
Jyrki Kukko, M50 2., 1:20:38
Mikko Laukkanen, M40 6., 1:26:31
M35-sarjassa SM-kultaa joukkueella Klasila, Arstila ja Kukko.

- - -
M35-sarjan puolimaratonin voittajajoukkue, Arstila, Klasila ja Kukko

M35-sarjan puolimaratonin voittajajoukkue, Arstila, Klasila ja Kukko

Vas. Klasila ja Kukko
 Nuuksio Classic Trail Marathon 6.9.2014
Polkujuoksun suosio on ollut parin viime vuoden aikana huimassa kasvussa. Nuuksiokin myytiin loppuun vain muutamassa tunnissa. Lopulta matkaan lähti 414 juoksijaa. Trail Cupin kannalta tilanne oli jo ennen tätä varsin kutkuttava, sillä Tunturimaratonin voitolla Henri Ansio oli tuonut oman lusikkansa soppaan mukaan. Kun muilla oli kuitenkin alla jo useampi juoksu ja kun pisteisiin lasketaan 4 parhaan kilpailun pisteet niin Henkalla ei ollut Nuuksiossa oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin jättää Trail Cupin kärkikaksikko Jussi Nokelainen ja Janne Hietala taakseen. Ja mielellään voittaa koko kisa. Henkan kova kisarupeama painoi kuitenkin sen verran jaloissa ettei voittoon ollut ihan aineksia. Tuloksena oli kuitenkin erittäin kovassa seurassa Matti Monosen jälkeen loistava 2. sija ja kun Cupin kärkikaksikko jäi taakse niin viimeiseen osakilpailuun, Vaarojen Maratonille, jäi todella kutkuttava tilanne. Päätöskilpailusta jaetaan tuplapisteet, joten voitolla Henri olisi vahvasti kiinni myös kokonaiskilpailun voitossa. Se edellyttäisi kaksikon J & J jäämistä palkintopallisijojen ulkopuolelle. Kärkikaksikon mahdollisuuksia laskee se että he ovat ilmoittautuneet Vaarojen Maratonille pitkälle matkalle (86 km) ja tunnetusti väliaikana on vaikea kivuta edes kympin sakkiin 43 km matkalla. Perinteisesti 43 km matkalla on ollut kautensa päättäviä suunnistajia, kesäkautensa päättäviä hiihtäjiä jne., joten Henrin tehtävä ei tule olemaan mikään helppo. Aika näyttää kuinka tässä titaanien taistossa lopulta käy.
Henri Ansio, 2., 3:29:20
Antti Toivanen, 49., 4:29:43
http://nuuksioclassic.com/

Katajan Kierto, Masku 31.8.2014
Ei ollut Maskussa ihan niin kova väenpaljous kuin vielä parisen vuotta sitten. Asiaan vaikutti osaltaan varmasti edellisenä päivänä juostu Pöytyä maraton, jonne oli löytänyt paljon enemmän FMR-läisiä. Edustus Maskussa oli sentään yhtä terävä ja tutut herrat valtasivat keskimmäisen korokkeen.
8 km:
Maria Laine, NYL 2.
20 km maastojuoksu:
Janne Klasila, MYL 1., 1:17:57
Jaakko Uotila, M45 1., 1:23:36

 -  -
Janne Klasila

Keskellä Jaakko UotilaPöytyä Maraton 30.8.2014
Pöytyällä oli kaiken kaikkiaan noin satakunta juoksijaa ja kun FMR:stä paikalla oli 7 niin voisi melkeimpä sanoa että lähes 10% osallistujista oli seuramme jäseniä. Jos oli viivalla hyvä edustus niin sitä se oli tuttuun tapaan myös palkintokorokkeella. Toki sekaan mahtui myös vaisumpia - tai odotettuja - suorituksia, kuten Henri Ansion hiipuminen täysmatkalla. Henrillä on ollut useampi pitkä kisa vain muutaman viikon ajanjaksolla. Sjöbergin Jussilla tuntuu maratontreeni sujuneen varsin mallikkaaksi ja treenikymppi taittui kelpo aikaan. Samalla lohkesi hopeinen pokaali kotiintuomiseksi. Jyrki Kukko vei muita kuin pässiä narusta voittaen sekä kokonaiskilpailun että luonnollisesti myös M50-sarjan. Heli Lehtinen naputteli taas reipasta vauhtia ja voittoon naisten täysmatkalla. Rolf Holmberg pääsi maistamaan pronssia puolikkaalla ja Pertti Kalliola maratonilla M50-sarjassa, joihin herrat antavat vieläpä melkoisen ikätasoituksen muille.
10 km:
Jussi Sjöberg, MYL 2., 38:09
21,1 km:
Janne Raikko, MYL 5., 1:30:37
Rolf Holmberg, M50 3., 1:46:02
42,2 km:
Jyrki Kukko, MYL/M50 1., 2:47:30
Henri Ansio, MYL 2., 3:10:30
Heli Lehtinen, NYL 1., 3:36:04
Pertti Kalliola, M50 3., 3:37:31


Helsinki City Marathon 16.8.2014
Suomen suurin maratontapahtuma houkutti useampia FMR:n juoksijoita kokeilemaan maratonkuntoaan. FMR:n terävimmällä kärjellä oli muita pitkiä kilpailuja alla, joten sillä saralla tulostaso jäi odotetustikin hieman valjuksi. Veteraanisarjoista löytyi kuitenkin vetreyttä, terävimpänä kärkenä M40-sarjan pronssia napannut Jani Riissanen. M65-sarjassa Mikko Heiniö osoitti olevansa hyvässä rantakunnossa kipaisemalla sarjassaan kuudenneksi. Naisten terävintä kärkeä edusti odotetusti Heli Lehtinen ollen sarjansa 5. Satu Vuorela säesti hyvin samassa sarjassa ollen 9. Perinteisesti Helsinki City maratonilla on ollut nykypäivän massamaratoniksi kova taso, joten se nostaa entisestään suoritusten arvoa. Sarjassa kuin sarjassa vaatii kovan onnistumisen kymmenen joukkoon pääsemiseksi.
Tomi Halme, MYL 16., 2:47:29
Henri Ansio, MYL 17., 2:49:12
Jani Riissanen M40 3., 2:55:32
Petri Visala, M45 49. 3:28:07
Esa Koli, M40 43., 3:28:31
Heli Lehtinen, N45 5., 3:37:51
Mikko Heiniö, M65 6., 3:39:11
Satu Vuorela, N45 9., 3:43:18
Harri Paasikivi, M55 91., 4:13:58
Maria Laine, N40 138., 5:25:12
http://www.helsinkicitymarathon.fi/etusivu


PYHÄ Tunturimaraton 9.8.2014
FMR:stä paikalle vääntäytyi 2 juoksijaa, Henri Ansio ja Janne Klasila. Janne joutui keskeyttämään puolivälissä 2 viikkoa aikaisemmin olleen Pallas-Hetta 55k:n jälkeisen palautumattomuuden vuoksi. Henri piti sen sijaan seuran mainetta yllä tekemällä todella vahvan ja järkevän juoksun. "Kotikonnuillaan" kilpaillut Henri lähti alussa tarkkailemaan kärjen menoa. Puolen välin jälkeen Henkka lisäsi vauhtia ja vähitellen miehiä alkoi tippua letkasta. Lopulta eroa kertyi maalissa kakkoseen peräti 7 minuuttia ja kolmoseen 10 minuuttia. Henrin voittoaika oli kova 3:34.
http://www.trailrunning.fi/tunturimaraton-kerasi-polkujuoksijat-pyhalle/


Hämeenlinnan kaupunkimaraton 2.8.2014
Tuttuun tapaan Hämeenlinnassa oli helteinen keli mikä verotti paljon loppuaikoja myös puolimaratonilla. Maratonille ei tällä kertaa osallistunut yhtään FMR-läistä, mutta puolimaratonilla oli sentään edustusta. Parhaiten onnistui tällä kertaa Petri Visala pokaten M45-sarjan ykköspystin olosuhteisiin nähden varsin hyvällä ajalla.
Petri Visala, M45 1., 1:28:31
Esa Koli, M40 4., 1:40:07
Janne Raikko, MYL 25., 1:41:14
Simo Klasila, M55 19., 2:11:49


Kivitippu Ultra, Lappajärvi, 2.8.2014
Lappajärven ympäri lähti tällä kertaa FMR:stä taas hyvä edustus, Jyrki Kukko, Pertti Kalliola ja Heli Lehtinen. Jyrki veikin odotetusti kokonaiskilpailun voiton. Pertti säesti hyvin hopealla. Heli pokkasi niin ikään hopeaa, naisten sarjasta.
Jyrki Kukko, 5:27:07
Pertti Kalliola, 6:13:54
Heli Lehtinen, 6:20:50


Swiss Alpine Marathon 26.7.2014
Sveitsi, Davos, korkeus noin 1600m. Kisan korkein kohta on 2739 metrissä, joten noususummaa kisassa on vähintäänkin riittävästi. Starttiviivalla kova nippu kansainvälisiä tähtiä Jonas Buudista lähtien. FMR:n tykki Tomi Halme haastajana. Tomi malttoi aloittaa juoksun kauempana kärjen takana, ollen 33 kilometrin paikkeilla noin 15. Järkevä aloitus alkoi poikia tulosta kisan myöhemmässä vaiheessa ja pykälä pykälältä Tomi lähestyi kärkeä. Ihan pallille asti paukut eivät vielä riittäneet, mutta kotiintuomisena oli erittäin kovassa seurassa hyvin kunnioitettava 4. sija! Tomin loppuaika oli 7:03.


Midnight Sun Trail Ultra, Pallas-Hetta 55k ja Äkäslompolo-Hetta 125k, 25-26.7.2014
Kesän Triail Running Cupin 3. osakilpailu oli lyhyempi 55k kisa Pallakselta Hettaan. Noususummaa noin 1500 metriä. Pidempi matka Äkäslompolosta Hettaan sisälti noususummaa kutakuinkin tuplaten. Kivirakkoineen ja korkeuseroineen reitti oli erittäin haastava. Pitkänmatkalaiset starttasivat omalle matkalleen jo perjantai-iltana. FMR:stä taipaleelle lähti kovaa nousua tekevä Antti Toivanen. Mm. ukkoskuuron säestämänä Antti sinnitteli lähestulkoon maaliin asti joutuen keskeyttämään vain noin 4 kilometriä ennen maalia. Antin jalat olivat kuitenkin tuossa kohtaa niin huonossa kunnossa että kävelykin oli mahdotonta, joten minkäs teet. Lyhyemmälle matkalle starttasi Janne Klasila. Janne lähti pitämään vauhtia ja eteni kärjessä noin kolmeenkymppiin. Pahat krampit kolmenkympin jälkeen pakottivat kuitenkin hieman passailemaan ja terävin kärki karkasi, sijoitus laski nopeasti 5:ksi. Lopun tasaisemmat pätkät Janne tuli kuitenkin hyvin ja toisen juoksijan pummatessa nousi lopulta pronssille.


Paavo Nurmi Maraton 29.6.2014
Sää kisapäivänä oli katsojaystävällinen, aurinkoinen ja noin 20 astetta lämpöä. Juoksemiseen lämpötila oli hieman liian korkea, mutta ei nyt sentään mikään hellekeli. FMR:stä lähti viivalle peräti parisenkymmentä juoksijaa. Taitaa olla seuraennätys viivallaolijoiden määrässä. Lähelle tätä on päästy ainoastaan Karhu-viesteissä ja Sappee UpHill Runeissa. Puolimaratonilla parasta vauhtia FMR:stä piti tuttuun tapaan Timo Toivari, M50-sarjan hopeamitalisti. Jussi Sjöberg paineli puolikkaalla ennätyksensä ja näpäytti samalla muutamaa seurakaveria. Petri Visala säesti Jussia tullen maaliin pari minuuttia perässä. Puolikkaalta voidaan nostaa esiin miehistä myös vasta vähän aikaa juoksua harrastanut Janne Raikko, joka lähentelee jo 1:30 alitusta sekä M65-sarjan pronssia napannut Ilpo Ikonen. Naisissa parasta vauhtia piti Tuula Sivander-Heinonen ollen N50-sarjassa 3. Maratonilla oli tutut nimet kärjessä. Rohkeasti aloittanut ja 30 kilometriä kisaa johtanut Henri Ansio oli lopulta maalissa 2. parantaen ennätystään kunnioitettavasti 5 minuuttia. Janne Klasila täytti Henrin vanavedessä palkintopallin 3. paikan. Antti Toivanen liittyi kolmen tunnin alittajien kerhoon ja osoitti selvää nousukuntoisuutta. Valtteri Arstila voitti M40-sarjan, joten siltäkin suunnalta tullee taas enemmän painetta kärkikahinoihin. Naisten maratonilla firman värejä piti yllä Heli Lehtinen N45-sarjan hopealla. FMR:n superpapoista Mikko Heiniö otti hopeaa M65-sarjassa ja Pertti Kalliola säesti saman sarjan pronssilla. Pitkä lista nimiä, kovia tuloksia ja hirmuinen määrä palkintopallisijoja!
10 km:
Maria Laine, NYL 82. 1:00:04
Puolimaraton:
Timo Toivari, M50 2., 1:18:06
Jussi Sjöberg, M40 5., 1:24:39
Petri Visala, M45 4., 1:26:27
Janne Raikko, MYL 38., 1:31:32
Tuula Sivander-Heinonen, 1:38:39
Ilpo Ikonen, M65 3., 1:39:47
Satu Rönnberg, N40 5., 1:47:15
Jari Hautala, M45 41., 1:49:52
Jenni Siimesvaara, N35 19., 1:55:56
Maraton:
Henri Ansio, MYL 2., 2:40:38
Janne Klasila, MYL 3., 2:42:22
Valtteri Arstila, M40 1., 2:50:17
Antti Toivanen, MYL 9., 2:59:53
Janne Saarnilehto, M40 5., 3:10:20
Mikko Heiniö, M65 2., 3:31:04
Heli Lehtinen, N45 2., 3:35:10
Pertti Kalliola, M65 3., 3:35:59
Jukka Viitanen, M45 24., 3:44:35
Jussi Merensalmi, M45 25., 3:44:20
http://www.paavonurmisports.fi/fi/paavo-nurmi-marathon


Suomi-juoksu 7.6.2014
Perniön sataselle starttasi Henri Ansio ja Pertti Kalliola, 60 km:lle Heli lehtinen ja 10 km:lle Janne Klasila, Janne Raikko sekä Satu Rönnberg. Perniössä juostiin tänä vuonna uudistuneella 3,333 km lenkillä. Satasen startti oli kello 19 illalla, varsin lämpimässä reilun 20 asteen säässä, mutta miedossa tuulessa. Olosuhteet olivat siis varsin mallikkaat kun odotettavissa oli että lämpötila laskee lähemmäs optimia yön aikana. Henri aloitti rohkeasti noin 4:15 vauhdilla, joka on noin 7:10 loppuaikaan tähtäävä. Tanskalainen kilpakumppani eteni samaa vauhtia, joten pojat painelivat kaksistaan. Superpappa Kalliolan Pertti lähti liikkeelle noin 9 tunnin vauhtia. Heli aloitti myös ripeästi oman 60 km urakkansa. Klo 20 oli kympin juoksijoiden vuoro. Muihin matkoihin verrattuna kymppi oli ohi hetkessä ja Janne alitti niukasti 35 minuutin rajan, loppuajan ollessa 34:57. Sillä irtosi myös kympin voitto reilun minuutin erolla kakkoseen. Toinen Janne teki ennätyksensä 41:07 ja on kovaa vauhtia hivuttautumassa 40 minuutin alittajien joukkoon. Satu oli maalissa naisten yleisen sarjan viidentenä ajalla 49:47. Muut jatkoivat pitkillä matkoilla tasaista vauhdinpitoa, joskin muutaman tunnin jälkeen meno oli jo hieman varovaisempaa. Ensimmäisenä urakkansa sai valmiiksi kuudellakympillä Heli Lehtinen. Heli tyylitteli vakuuttavaan voittoon hyvällä ajalla 5:27:42. Satasen menijöillä kova alkuvauhti alkoi hieman kostautua lopussa, mutta siitäkin huolimatta Henri alitti kuuluisan "retkeilyrajan" 7:30 ennätyksellään ja loppuajalla 7:28:54. Mainittakoon että vain noin 10 suomalaista on alittanut 7:30. Erittäin hieno juoksu Henriltä ja aivan suvereeni voitto! Pertti Kalliola jatkoi myös erinomaisia otteitaan kuittaamalla M50-sarjan voiton, vaikka Pertin oikeampi sarja onkin M65. Loppuaika tällä kertaa 9:30:16. Eipä olisi päivä voinut taas paljon paremmin mennä, neljä sarjavoittoa ja kovia aikoja kautta linjan!
http://www.endurance.fi/suomi-juoksu


Stockholm Marathon 30.5.2014
Tukholman maratonille lähti tänä vuonna taas useampi FMR-läinen. Monta vetoa meni ihan kolmen tunnin pintaan, helpommalla reitillä olisi ehkä nähty alituksiakin. Kovia tuloksia kaikki tyynni. Ja ennenkaikkea maaliinpääsy Tukholmassa on jo valtaisa kokemus ja pitkä muisto!
Erkki Laitila 3:02:39 (VSVU)
Petri Oittinen 3:04:09
Jussi Sjöberg 3:04:13
Kimmo Heikkinen 3:09:31
Mikko Heiniö, 3:33:42
Pasi Helin 4:08:23 (FMR Maratonkoulu)
Jenni Siimesvaara 4:09:36 (FMR Maratonkoulu)
Markko Heinonen 4:56:22 (FMR Maratonkoulu)


Bodom Trail 29.5.2014
Polkujuoksun suosio on kasvanut huimasti viime vuosina Suomessa. Bodomkin myytiin täyteen nopeasti, siitäkin huolimatta että kisaan otettiin mukaan peräti 800 osallistujaa. FMR:n edustus oli vahva niin lähdössä kuin maalissakin. Aamupäivän ja edellisten päivien sateet olivat kostuttaneet reittiä ja paikoin se oli mutaisessa kunnossa, mutta kuitenkin kohtuullisen hyvin juostavissa. Reitille osui mudan lisäksi myös suota, pitkiä pätkiä juurakkoisia polkuja, kivikoita, kallioita ja lähes kaikkea mahdollista, polkujuoksusta kun oli kyse. FMR-läiset onnistuivat kisassa varsin mukavasti, sillä Janne Klasila pokkasi pronssia 21 km päämatkalla. Tomi Halme säesti 5. sijalla, joskin Tomille oli tarjolla myös palkintopallisijoitus, mutta matkalla sattunut pummi tiputti sijoitusta muutamalla pykälällä. Jani Riissanen täydensi kärkikymmenikön 10. sijallaan. Näillä sijoituksilla joukkuekisan voittajasta ei lienee jäänyt epäselvyyttä. Antti Toivanen tuntuu olevan myös hyvässä nosteessa ja oli kovatasoisessa kisassa sijalla 22.


VI Sappee UpHill Run 24.5.2014 sekä kevätleiri 23-25.5.2014
Tulokset, kisaraportti, kuvia ja videota kisan sivuilla www.uphillrun.fi
Leirillä oli taas mukavasti porukkaa ja kisan järjestelyt yms. sujuivat jo niin hyvällä rutiinilla että aikaa jäi paljon myös viihteeseen. Jääkiekon MM-kisat ja jalkapallon mestareiden liigan finaali pitivät huolen ettei meno yltynyt liian riehakkaaksi. Vapaamuotoinen keskustelu aiheesta suola tarjosi monelle uutta tietoa ja kokeneemmillekin vähintään kertausta. Antoisa leiri jälleen kerran!


Kokkola Ultra Run, 17-8.5.2014
Kokkolassa matkaan lähti Kuopion tapaan pari FMR-läistä. Janne Klasila 6h-juoksuun ja Heli Lehtinen 24 tunnille. Jannella tavoite oli kova, 84,4 km, joskin jo ennakkoon oli tiedossa että se tulisi vaatimaan täydelliset olosuhteet ja täydellisen onnistumisen. Kokkolassa lämpötila kipusi 20 asteen tuntumaan ja kun päivä oli vielä hyvin tuulinen niin oli arvattavissa että kisasta tulee vaikea. Ja niin tulikin. 2 viimeistä tuntia oli lähinnä vain taistelua maaliinpääsystä. Lopputulos oli sinänsä ihan kelpo 77,539 km, jolla irtosi kisan voitto noin 10 kilometrillä. Heli teki nöyrästi töitä alusta loppuun ja pokkasi epävirallisen 24 tunnin juoksun SM-kullan tuloksella 194,486 km. Onnittelut Helille!
Tulokset


Kuopio 6h run, 17.5.2014
Kuuman ultrajuoksuviikonlopun ensimmäinen FMR-läisittäin merkittävä startti koettiin Kuopiossa aamulla klo 10. Vänärin 400 metrin rataa lähti FMR:stä kiertämään Tomi Halme ja Sari Känkänen. Tomilla oli varmastikin tavoitteena Jyrki Kukon rata-SE 82,7 km. Aika lähelle Tomi pääsikin, mutta muutama kilometri jäi vielä parannettavaa. Tomin tulos kuitenkin ihan kunnioitettava 79,211 km. Sillä heltisi myös kisan voitto. Sari oli kovatasoisen naisten sarjan 7. tuloksella 59,924 km.
Tulokset


Kymen Sanomat puolimaraton, Hamina 27.4.
Haminassa oli erinomainen sää ja hyvät puitteet puolimaratonin kisalle. Nopealla radalla FMR:n kaksikko Heikkinen ja Laukkanen juoksivat reitin n. 4 min/km vauhdilla ja sijoittuivat kumpikin sarjassaan palkintopallille.

Mikko Laukkanen, M40 1. , 1:24:17
Kimmo Heikkinen, M45 3. , 1:24:19

 -  -
Keskellä Mikko Laukkanen

Oikealla Kimmo Heikkinen


Aurajoen Yöjuoksu, Turku, 26.4.2014
Toista kertaa järjestettävässä Aurajoen yöjuoksussa oli ihan mukavat olosuhteet. Lämpötila laski illan aikana hitusen liian viileäksi (n. +5) ja vain osa uskaltautui viivalle shortseissa ja hihattomassa. Tuuli oli aika mieto, joten sekään ei haitannut menoa. Reitillä oli kuitenkin monin paikoin kadut auki tietöiden vuoksi, joten pientä ylimääräistä mutkittelua tuli, mutta olipahan ainakin varma ettei reitti ollut ainakaan alimittainen. FMR:stä Ansion Henri lähti rohkeasti ihan kärkiporukkaan. Muut lähtivät säestämään kovalla vauhdilla. Henri piti omat asetelmansa korkealla loppuun saakka tehden ennätyksensä ja ollen kovatasoisen kisan 5. Kahdenkympin sakkiin ehti useampiakin FMR-läisiä ja välillä tuntui että suurin piirtein joka toinen maaliintulija on FMR:stä. Ja kun kärjen takana tultiin niin se tarkoitti monelle myös omaa ennätystä. Ennätyksensä tehneitä oli varmastikin noin puoli tusinaa, joten päivä oli suorastaan erinomainen! Viiden hengen joukkuekisassa TuUl vei odotetusti ykköspystin, mutta FMR oli yhtä selkeä kakkonen.
Henri Ansio, 5., 33:43
Janne Klasila, 9., 35:27
Janne Saarnilehto, 15., 36:47
Tuomas Mylly, 16., 36:55
Jussi Sjöberg, 24., 37:56
Jaakko Uotila, 28., 38:35
Mika Lindroos, 29., 39:25
Miska Koivumäki 34., 40:12
Kari Kajanoja, 47., 42:18
Tuula Sivander-Heinonen, N 9., 45:57


Masku Maraton 13.4.2014
Edellisen päivän Karhu-viestistä huolimatta paikalla oli runsaslukuinen joukko FMR-läisiä, noin 15 henkilöä. Iso osa edellisenä päivänä juosseita. Tuloksentekoa haittasi aamupäivän sade, koleus sekä kova tuuli. Päivän kovimmista suorituksista vastasivat puolikkaalla ylivoimaiseen voittoon juossut Henri Ansio 1:15:20 ja täysmatkalla Jaakko Uotila - alittaen ensimmäistä kertaa maagisen kolmen tunnin rajapyykin ajalla 2:59:07. Hattu pitää nostaa myös mm. M65 sarjan voittaneelle Pertti Kalliolalle. FMR-paita oli muutoinkin tuttu palkintokorokkeella, kuten ao. tuloksista ilmenee.

10 km
Maria Laine, 42., 1:03:30

Puolimaraton
Henri Ansio, 1., 1:15:16
Jyrki Kukko, M50 1., 1:20:43
Erkki Laitila, M60 1., 1:27:20 (VSVU)
Tuomo Sibakov, M45 1., 1:28:20
Mika Lindroos, M40 3., 1:29:41
Päivi Soininen, 3., 1:44:08 (SportOrion)
Aarne Jaakkola, M45 13., 1:44:43
Kaisa Unkila, N45 1., 1:50:29 (SportOrion)
Satu Rönnberg, N40 5., 1:50:34
Rolf Holmberg, M60 8., 1:51:58

Maraton
Janne Klasila, 2., 2:58:46
Jaakko Uotila, 4./M50 1., 2:59:07
Pertti Kalliola, M65 1., 3:38:43
Jaana Thorström, N50 4., 3:54:44 (Endurance)

 -  -
Maratonin kokonaiskilpailun palkintojenjako. Janne Klasila vasemmalla, Jaakko Uotila 2. oik.
Puolimaratonin juosseet Jyrki Kukko ja Erkki LaitilaKarhuviesti 12.4.2014
FMR sai kasaan 3 joukkuetta ja mikä parasta - ensimmäistä kertaa naisten joukkueen. Naiset juoksevat kisassa 35 kilometrin matkan Eurajoelta Poriin ja miehet 50 km Raumalta Poriin. Ennen kisaa luonnosteltiin vähän aikatauluja ja asetettiin naisille 5 minuutin keskivauhtitavoite ja spekuloitiin ehtiikö joukkue ennen FMR:n ykkösjoukkuetta Poriin. Naiset ottivat haasteen hyvin vastaan ja kirmasivat etapit paljon ennakoitua kovempaa, alittaen oman tavoitteensa peräti 11 minuutilla. Ykkösjoukkueelle löimme ennakkoon kovan tavoitteen 2:54 ja risat, sillä aiempi FMR:n ennätys oli noin 2:57. Myötätuuli avitti tavoitteen saavuttamista, mutta maalissa odotti toinen jättipaukku, sillä vanha ennätys parani lopulta peräti 7 minuuttia. Miesten kakkosjoukkueella oli vähintäänkin erittäin kova tavoite parantaa viime vuotista aikaa, sillä edellisenä vuonna kakkosjoukkueessa juoksi 3 osuutta ykkösen kovia jyränimiä. Mutta niimpä oli kakkosenkin suunniteltu aikataulu paperia ja vauhdit vähintäänkin kiitettävää tasoa. Erinomainen päivä kaikilla kolmella joukkueella, joka kruunautui vieläpä ykkösjoukkueen pronssilla. Jotenkin tämä seurajoukkueiden sarjan mitalijoukkueiden kuulutus tuntuu meikäläisittäin vähintäänkin kummalliselta: "1. Turun Urheiluliitto, 2. Jyväskylän Kenttä-Urheilijat ja 3. Finnish Marathon Runners"! Saavutusten arvoa nostaa se että tänä vuonna Karhu-viestissä oli ennätysmäärä joukkueita, peräti 258.


Miehet I, 2:50:00, sijoitus sarjassa 3. (kokonaiskilpailussa 9.)
1 - (9.4 km) Tomi Halme 13 - 31.23 (3.20)
2 - (7.9 km) Tero Halme 12 - 27.56 (3.32)
3 - (5.2 km) Jaakko Uotila 11 - 19.21 (3.43)
4 - (6.3 km) Jyrki Kukko 7 - 21.39 (3.26)
5 - (5.5 km) Timo Toivari 9 - 17.56 (3.16)
6 - (6.3 km) Janne Klasila 10 - 21.31 (3.25)
7 - (9.2 km) Henri Ansio 9 - 30.14 (3.17)

(Osuus, osuuden pituus, nimi, osuuden sija, osuusaika ja keskivauhti)

Miehet II, 3:09:53, sijoitus sarjassa 16. (kokonaiskilpailussa 27.)
1 - (9.4 km) Mika Lindroos 42 - 35.52 (3.49)
2 - (7.9 km) Jussi Sjöberg 27 - 29.39 (3.45)
3 - (5.2 km) Mikko Laukkanen 16 - 19.40 (3.47)
4 - (6.3 km) Kimmo Heikkinen 22 - 23.29 (3.44)
5 - (5.5 km) Esa Koli 34 - 21.37 (3.56)
6 - (6.3 km) Erkki Laitila 35 - 24.11 (3.50)
7 - (9.2 km) Tuomas Mylly 46 - 35.25 (3.51)

 -
Maria Laine, Heli Lehtinen, Tuula Sivander-Heinonen, Jaana Thorström ja Kaisa Unkila

Naiset, 2:42:43, sijoitus sarjassa 11.
1 - (7.4 km) Tuula Sivander-Heinonen 26 - 32.28 (4.23)
2 - (6.3 km) Kaisa Unkila 20 - 28.44 (4.34)
3 - (5.5 km) Maria Laine 75 - 31.30 (5.44)
4 - (6.3 km) Jaana Thorström 26 - 29.44 (4.43)
5 - (9.2 km) Heli Lehtinen 30 - 40.17 (4.23)


 
 Heli Lehtisen 100:s maraton ja Loimaan Keräilymaraton 29.3.2014
Loimaalle oli kertynyt mukavasti Helin vanavedessä FMR:n ja myös rakkaan kilpakumppanin Endurancen edustusta. Mitään hirmuista mitalitaistelua ei tietystikään kisasta muodostunut, mutta FMR putsasi joka tapauksessa mitalipöydän kaikilla matkoilla. Varttimaratonin voittoon taputteli Janne Ruohonen ajalla 42:43. Pronssin kävi poimimassa Rolf Holmberg ajalla 53:53. Puolimaratonilla ja päivän kovinta vauhtia piti Jaakko Uotila paukutellen puolikkaan 3:59 kilometrivauhdilla, loppuaika 1:24:45. Naisten puolikkaan voittoon paineli usein kilpaileva, mutta harvakseltaan lenkkeilevä Satu Pippola ajalla 1:51:44. Satu Rönnberg säesti kakkossijalla ajalla 1:54:17. Maratonilla Tomi Halme ja Janne Klasila reippailivat yhtämatkaa tulokset 2:58:18. Päivän suurin sankari Heli Lehtinen noudatti tuttua linjaansa ja teki maratonilla taas suht. kovan noteerauksen ajalla 3:42:38. Sillä irtosi myös kisan voitto. Kunnioitettava suoritus siinäkin mielessä että Heli juoksi 99. maratoninsa vain pari vuorokautta aiemmin torstaina. Helistä tuli myös 1. FMR-läinen naisjuoksija, joka ylitti 100 maratonin rajapyykin. Helin ajat ovat olleet näissä juoksuissa kovalla tasolla ja useimmat saman rajapyykin saavuttaneet miehetkin kalpenevat rinnalla. Onnittelut Helille!
Kuvia© Jyrki Kukko / Aki Sahlström

 -  -  -
Lähtö
Heli Lehtinen #100
Useampi kierros jo takana.
Ja edessä.
100 maratonia kohta takana
eikä tunnu tai näy missään!E24h, Espoo Ratiopharm-areena, 22-23.2.2014
FMR:stä kisaan osallistui Pertti Kalliola ja Antti Toivanen. Antilla ei ollut paras mahdollinen päivä ja matkanteko keskeytyi "jo" 83,4686 km kohdalla. Pertti sen sijaan edusti FMR:ää todella mallikkaasti tikaten alusta loppuun suhteellisen tasaisia kierrosaikoja ja ilman merkittäviä ongelmia. Ja kun vauhtikin oli reipas niin tuloksena oli aivan jäätävä M65-vuotiaiden uusi ME-tulos hallissa 215,267 km! Aivan käsittämätön suoritus, etenkin kun otetaan huomioon se seikka että juoksu oli Pertin ensimmäinen 24 tunnin kilpailu. Kilpailun voittoon juoksi nuorempaa polvea edustava Joensuun Katajan Jari Soikkeli kovalla tuloksella 241,224 km. Naisten sarjassakin nähtiin tuttu voittaja kun Japanin Sumie Inagaki pesi muut tuloksella 210,993 km. Mainittakoon myös että FMR:n ovenraossa jalkaa pitävä Endurancen Jaana Thorström oli 3. paras suomalainen naisten sarjassa varsin hyvällä tuloksella 180,0248 km. 
Haluatko mainoksesi sivustollemme?

Sivuillamme vierailee lähes 50 000 eri kävijää vuodessa ja sivulatauksia tapahtuu peräti 0,5 miljoonaa.
Ota yhteyttä:
maraton [ät] tossu.com

 
Webhotellit ja domainrekisteröinnit